16 iulie, 2012
Drojdia ajuta organismul sa ramana tanar
Drojdia ajuta organismul sa ramâna tânar
Datorita continutului sau, drojdia de bere poate fi folosita în tratarea multor boli. În plus, este considerata o sursa de energie, sanatate si frumusete.
Drojdia contine 17 vitamine (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si circa 46% proteine. Consumul frecvent de drojdie ajuta organismul sa ramâna tânar si în forma, pentru ca substantele pe care le contine ataca toxinele din sânge. Acestea refac si flora intestinala distrusa de medicamente. E un ingredient minune si pentru ten, dar si în curele de slabire. Doza zilnica recomandata pentru un adult este de 25 de grame. Drojdia de bere trateaza afectiuni ca: enterite, colite, diaree, ciroza, lipsa vitaminei B în toate formele, diabet zaharat, furunculoza, acnee si seboree, scleroza în placi, osteomielita, pneumonie, gripe, variola sau anemie.
Mai mult, este recomandata în avitaminoze, afectiuni neurologice si neuromusculare sau în manifestarile nervoase ale alcoolismului. Ajuta la cresterea parului si poate fi folosita de sportivi, pentru ca mareste rezistenta la oboseala si eliminarea toxinelor. Este eficienta în combaterea anemiei, în raceli, boli infectioase, dar si în afectiuni cardiovasculare cronice, pentru ca regleaza nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale.
Indicata si pentru copii
Pentru ca stimuleaza procesul de crestere si ajuta la dezvoltarea psihica si intelectuala, drojdia e recomandata si pentru cei mici. Doza pentru copiii între 4 si 8 ani este de o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii între 8 si 14 ani este o jumatate din cantitatea pentru adulti. Drojdia de bere poate fi luata si amestecata cu legume, în apa sau în supa.
Cum o consumi
Exista mai multe feluri de drojdie de bere, aceasta se poate consuma atât proaspata, cât si uscata, dar este eficienta doar dupa o cura de trei-patru luni. Se administreaza de doua-trei ori/zi, dizolvata în lichide, înainte de masa. Ea taie pofta de mâncare, micsorând numarul de calorii primite de organism. Senzatia de satietate se resimte aproape imediat si se mentine mai multe ore.
- Drojdia proaspata, aceea folosita si la prepararea pâinii, se poate consuma în combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere si se amesteca pâna se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult e de trei lingurite de amestec, pe stomacul gol, dimineata, la prânz si seara.
- Drojdia uscata se gaseste la pliculete si este mai putin eficienta din punct de vedere terapeutic. În jumatate de litru de suc de morcovi se pun doua lingurite de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în trei reprize.
View the original article here
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu